preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čakovci

Login
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2018.

Ukupno: 38158
Ovaj mjesec: 1722
Ovaj tjedan: 6
Danas: 6

Naslovnica
Pozivi na sjednice
Ivan Došen / datum: 24. 10. 2020. 08:30


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava osmog razreda
Ivan Došen / datum: 23. 10. 2020. 11:47

9.10.2020. učenici osmog razreda sudjelovali su u terenskoj nastavi u kojoj su posjetili Vukovar i uz stručno vodstvo koje je organizirao Memorijalni centar Domovinskog rata učili o ratnom putu domovine s posebnim osvrtom na obranu grada Vukovara, kao i demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Tijekom terenske nastave posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata gdje su poslušali izlaganje o tijeku Domovinskog rata te se upoznali s raznovrsnom vojnom opremom i vozilima korištenima u ratu te dobili uvid u položaj ratnih zarobljenika tijekom bitke za Vukovar. Nakon toga posjetili su lokaciju masovne grobnice na Ovčari i odali počast ratnim zarobljenicima ubijenima na tom mjestu, a nakon toga i svima onima koji počivaju na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Uslijedio je posjet crkvi sv. Filipa i Jakova te Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Nakon kratkog predaha kako bi procesuirali dojmove ovog ponekad potresnog, ali također informativnog i poticajnog sadržaja, terensku su nastavu učenici osmog razreda završili posjetom Muzeju vučedolske kulture te Gradskom muzeju Vukovar u čuvenom dvorcu Eltz, gdje su novostečena znanja i iskustva zaokružili informacijama o povijesti, kulturi i načinu života u Vukovaru i okolici od najstarijih vremena ljudske civilizacije na ovom području do danas.

Već pomalo iscrpljeni, ali prepuni dojmova vratili su se svojim domovima obogaćeni za još jedno novo, zanimljivo i poučno iskustvo.

Više fotografija u galeriji.


[OPŠIRNIJE]Poziv na sjednicu Učiteljskog vijeća
Ivan Došen / datum: 14. 10. 2020. 06:59


[OPŠIRNIJE]Dragi učitelji, sretan vam vaš dan!
Marina Balić / datum: 5. 10. 2020. 08:13

"Ključ razvoja  učitelja jest biti u društvu drugih učitelja, koji vas ushićuju, čija prisutnost vas inspirira i ija predanost vas pokreće."

                                                                       R. J. Meehan


[OPŠIRNIJE]Raspored nastave Mađarskog jezika po modelu C
Marina Balić / datum: 22. 9. 2020. 19:33

Ponedjeljak      Čakovci od 15.00 - 17.00

                         Berak od    17.30 - 19.00

Srijeda              Berak od     14.00 - 16.15
 
                         Tompojevci od 16.30 - 18.00
 
Četvrtak            Tompojevci od 14.00 - 16. 15
 
                          Čakovci od 16.30 - 18.00
 
Budući da je u Berku skupina 6. i 8. razreda, oni će se izmjenjivati svaki drugi tjedan u školi i on line. Ovaj tjedan nastavu imaju učenici 6. razreda. U Čakovcima i Tompojevcima nastava se održava u školi.
Učiteljica je zamolila da učenici  ponesu knjige koje imaju, kako bi znala organizirati daljnji rad.
Ravnateljica

[OPŠIRNIJE]Raspored sati za školsku godinu 2020./2021.
Marina Balić / datum: 4. 9. 2020. 20:21

Dragi učenici, u prilogu vam se nalazi raspored sati za novu školsku godinu.

Autobusi iz Mikluševaca i Berka polaze u 7.30. 

 U ponedjeljak je povratak u 10.30 za oba autobusa.

Sretno svima!


[OPŠIRNIJE]Obavijest o početku školske godine 2020./2021.
Marina Balić / datum: 1. 9. 2020. 14:13

Dragi učenici i roditelji!

Na početku smo jedne izazovne nastavne i školske godine. Epidemioloških mjera kojih se moramo pridržavati je puno, no uz vašu pomoć, sve ćemo moći ostvariti. Nastava započinje 7. rujna u 8 sati i odvijat  će se u školi za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole.

Raspored vožnje autobusa bit će na stranici škole, nakon što ga i mi budemo saznali, stoga je vrlo važno da redovito pratite obavijesti na stranici škole. Kada budemo znali detalje oko prijevoza, moći ćemo objaviti i raspored sati, koji je pripremljen, no budući da smo ovisni o prijevozu, postoji i mogućnost izmjene.

Pri ulasku u autobus potrebno je dezinficirati ruke i nositi zaštitnu masku. Molim vas da se pridržavate i rasporeda sjedenja i držanja propisanog razmaka,  te da svakodnevno pri dolasku u školu i odlasku iz nje sjedite na istim mjestima u školskom autobusu. Učenici koji su iz iste obitelji u autobusu smiju sjediti jedno pored drugoga.

Udžbenici i radni materijali su stigli i pripremljeni su zajedno s novim izjavama za ovu školsku godinu.

Zbog propisanih epidemioloških mjera, ove školske godine učenici pojedinih razreda smješteni su u učionice, a učitelji će se izmjenjivati. Nastava je organizirana u blok satima, kako bismo smanjili broj kontakata u jednom danu. Dopunska nastava, dodatna nastava, izvannastavne aktivnosti te nastava po modelu C bit će organizirana online, putem aplikacija koje smo i do sada koristili. O tome ćete detaljne upute dobiti kada nastava krene.

Raspored učenika u učionicama:

5. razred – učionica matematike u prizemlju

6. razred – učionica hrvatskog jezika u prizemlju

7. razred – učionica geografije na katu

8. razred – učionica engleskog jezika na katu

Budući da se nastoji što više izbjeći kontakt između učenika različitih odgojno-obrazovnih skupina, učenici 7. i 8. razreda ulaze na glavni ulaz, a učenici 5. i 6. razreda na ulaz s lijeve strane školske zgrade, tj. s parkirališta. Pri izlasku iz autobusa učenike će čekati predmetni nastavnici koji taj dan imaju prve sate i svatko sa svojim odjelom ulazi u školu. I na otvorenom i u zatvorenom prostoru potrebno je održavati razmak od 1,5m i pridržavati se uputa dežurnog učitelja.

Učenici za vrijeme odmora ne smiju boraviti na hodnicima, niti izlaziti iz škole. Pri kretanju školskim hodnicima, obavezno je nošenje zaštitne maske i držanje pravilnog razmaka od najmanje 1,5 m. Prehrana u školskoj kuhinji bit će organizirana od 21. 9. do kada bismo trebali imati saznanja i o nastavku projekta „Užina za sve“.  O rasporedu odlaska na užinu obavijestit će vas vaši razrednici, kada za to dođe vrijeme.

Znam da ne zvuči lijepo, ali u školu je zabranjen ulazak svim osobama osim učenicima i zaposlenicima škole. Ukoliko imate potrebu za individualnim razgovorima, morat ćemo ih obavljati na otvorenom, telefonom ili online. Isto vrijedi i za roditeljske sastanke.

Neće biti lako ispoštivati sve mjere, no njihovo poštivanje je za dobrobit svih nas u školi. Naglašavam ovim putem i važnost odgovornog ponašanja djece, roditelja i učitelja i van školske ustanove.

Budući da možemo osigurati distancu među učenicima, za vrijeme nastave nije potrebno nositi masku. Dakle, maska je potrebna za prijevoz školskim autobusom, kretanje u školskom dvorištu, te kretanje unutar škole prilikom ulaska i izlaska iz škole, odlaska na užinu i odlaska na toalet.

Roditelji su obvezni svako jutro izmjeriti temperaturu svome djetetu, te ukoliko je ona povišena ili dijete ima simptome vezane uz Covid – 19, ostaviti dijete kod kuće. Roditelji učenika razredne nastave evidenciju o izmjerenoj temperaturi svakodnevno zapisuju u bilježnicu, koju učenik pokazuje učiteljici pri ulasku u školu. Pri ulasku u školu obavezna je dezinfekcija ruku te prolazak stopalima kroz mokru i suhu dezinfekcijsku barijeru. Učenici se preobuvaju na za to već određenim mjestima za svaki razredni odjel.

POTVRDE LIJEČNIKA ZA IZRAZITO VULNERABILNU (OSJETLJIVU) DJECU

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

Stoga roditelji učenika koji su izrazito vulnerabilna skupina trebaju zatražiti mišljenje o dodatnim mjerama zaštite ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine koji jedini može izdati potvrdu da takvo dijete može ostati kod kuće. Potvrdu liječnika školske medicine roditelj je dužan dostaviti školi. U slučaju da je liječnik školske medicine predložio za takvo dijete ostanak kod kuće za njega se nastava održava virtualno/na daljinu putem interneta ili drugih komunikacijskih kanala.  

 

Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju. 

 

 

Nastojala sam vam napisati ono najvažnije, a u prilog stavljam kompletne upute koje smo dobili od MZO i HZJZ.

Jasno mi je da će vam možda biti previše pravila, no mi smo škola s relativno velikim prostorom i malim brojem učenika. Puno nam je lakše osigurati uvjete za povratak učenika u školu, nego onima koji imaju više učenika i vjerujte da smo to i učinili. Iznimno je važno da vi, roditelji, imate povjerenja u nas i da smo u stalnom kontaktu. Isto to povjerenje bi bilo lijepo da imaju i učenici prema svima nama, jer samo zajednički možemo kroz sve ovo proći.

Za sva pitanja, kao i uvijek, stojim vam svima na raspolaganju.

Želim vam svima sretan i uspješan početak nove školske godine!

Vaša ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Poziv na sjednicu Učiteljskog vijeća
Ivan Došen / datum: 24. 8. 2020. 19:39


[OPŠIRNIJE]Ispratili smo još jednu generaciju osmaša
Marina Balić / datum: 8. 7. 2020. 09:50

Dragi moji osmaši,

Na kraju smo jedne neobične školske godine. Godine koja će zasigurno ući u povijest. Prvo smo imali štrajk, zatim smo produžili nastavnu godinu i taman kada smo mislili da se sve vraća u normalu, dogodila se globalna kriza s virusom Covid 19. Svi smo se morali vrlo brzo prilagoditi promjenama i nastaviti s učenjem u online okruženju. Znam da vam nije bilo lako, no brzo ste se snašli i prihvatili novonastalu situaciju. Znam da nije bilo lako ni vama, dragi roditelji i od srca vam zahvaljujem na razumijevanju i podršci tijekom ove krize. Ništa manje lako nije bilo ni vašim učiteljima. Učitelji su naučili na vašu prisutnost, na prenošenje znanja u živo. Znajte da je i njima ovo bilo novo i neobično. Meni je škola bez vas bila prazna. Škola je mjesto gdje hodnicima treba odjekivati dječji smijeh, razgovor, buka… u protekla gotovo četiri mjeseca, samo sam slušala tišinu i zvukove kuckanja po tipkovnici računala. Čak su i telefoni rijetko zvonili. To jednostavno nije prirodno i jedva čekam ponovno čuti taj žamor na hodnicima. Na žalost, vaš smijeh neće odjekivati ovim hodnicima sljedeće školske godine. Smijat ćete se i razgovarati s nekim novim prijateljima, u nekim drugim školama, u nekim drugim mjestima… Mi se s ponosom opraštamo od vas, jer ste generacija posebna po mnogo čemu. Posebni ste jer vas ima 16. Mi volimo reći, veliki razred! Možda u nekoj drugoj školi to ne biste bili, ali nama ste veliki ne samo po broju, nego i po veličini svakoga pojedinca ovoga razreda. Zaista ste svestrani i nikada ne zaboravite, da bez obzira na ocjene, svatko od vas ima svoju vrijednost i trebate biti ponosni na sebe. Mi učitelji nekako uvijek ističemo odlikaše. No nemojte misliti da ne vidimo vrijednosti i osobnosti i onih drugih koji baš i ne vole učiti ali su zato izvrsni u nekim drugim stvarima. Na kraju će biti vrijeme za proglašenje najboljih u učenju, no želim ovom prigodom istaknuti i dvojicu učenika bez kojih mnogi poslovi u ovoj školi ne bi bili napravljeni, ili bi nam trebalo puno više vremena za njih da nije bilo vas dvojice. Naša dva „bisera“, kako ih ja volim zvati su Marin Mitrović i Ivano Hudak. Marine i Ivano, bez vas bi trebalo više vremena za postavljanje ozvučenja za sva događanja u našoj školi, za pripremu raznih sportskih natjecanja, za postavljanje žičane ograde uz školu, za krečenje učionice matematike, za sadnju drveća pored škole, njihovo zalijevanje i brigu o njima… puno je toga što ste odradili i HVALA vam na tome. Budite i dalje tako vrijedni. Dok god radite ono što volite, znajte da ćete biti sretni. Budite ponosni na sebe, kao što su u ovom trenutku sigurno ponosni vaši roditelji, kao što smo ponosni mi, vaši učitelji.

Kao razred, posebni ste i po svojim literarnim, glazbenim (sviračkim i pjevačkim), plesnim i sportskim uspjesima kako i u uspjesima na županijskim natjecanjima. Osvajali ste mnoge nagrade i zapažena mjesta na natjecanjima. Meni ste posebni jer je među vama četvero mojih učenika koji su kao mali uplašeni mišići došli u prvi razred, čije sam odrastanje i učenje pratila četiri godine, s vama se smijala i plakala, a sada ste već krasni mladi ljudi sa svojim mišljenjima i stavovima. Sigurna sam da se ovako osjećaju i učiteljica Brigitta Vodopić, Zdenka Birčić,  Marija Mađarac, ali i svi vaši predmetni učitelji.

Došlo je vrijeme za proglasiti najbolje među vama. Nagradu ravnateljice za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom osnovnoškolskog obrazovanja dobiva djevojka koja nas je razveselila i rastužila mnogim svojim literarnim radovima, vrijedno učila i izvršavala i više od onoga što su joj učitelji zadali – naša Dorijana Tkalec. Drugi učenik koji će dobiti nagradu ravnateljice je učenik koji je gotovo sve ispite od 1. do 4. razreda riješio sa stopostotnom točnošću. Tim putem nastavio je i dalje do osmog razreda. Pisao pjesme, sastave te postavljao pitanja kako bi zadovoljio svoju žeđ za znanjem. Kako mu i ime kaže to je naš Matej Mudri.

Završili ste osnovnu školu. Hrabro ste zakoračili u svijet odraslih i želim vam sreću na svakom budućem koraku. Otvarat će vam se novi horizonti, nove prilike i nove mogućnosti. Sami ćete donositi odluke kojim putem ćete krenuti. I pogriješit ćete nekada u tom izboru, doživljavati uspone i padove, no ne brinite, to je normalno, jer sve je to život.

Neka vam je sretan svaki korak na vašem životnom putu!

 

                                                                                                   Vaša ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Nabavka udžbenika i drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2020./2021.
Marina Balić / datum: 8. 7. 2020. 09:44

Poštovani roditelji, 

u sljedećoj školskoj godini sredstva za udžbenike za vašu djecu osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske, a dodatne radne materijale osigurat će i ovoga puta Općina Tompojevci. Jedino što ćete trebati osigurati svojoj djeci je Geografski atlas Školske knjige za učenike 5. razreda, koji služi za nastavu Geografije od 5. do 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Napredovanje u zvanju učiteljice Zdenke Birčić
Ivan Došen / datum: 26. 6. 2020. 12:31

U srijedu 17. lipnja 2020. godine našoj učiteljici razredne nastave Zdenki Birčić na uvid u rad zbog napredovanja došlo je povjerenstvo u sastavu Igora Rukljača, višeg savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje, Ivane Štiglec, prof. i Marice Jurec, mag. prim. educ. Povjerenstvo za napredovanje prisustvovalo je satima učiteljice Zdenke Birčić te njen rad ocijenilo ocjenom izvrstan.

Čestitamo kolegici i želimo joj još puno uspjeha u radu!


[OPŠIRNIJE]Upute HZJZ vezano za ispravljanje negativnih ocjena i "produžene" nastave
Marina Balić / datum: 18. 6. 2020. 13:12

Poštovani roditelji, učenici i učitelji

u prilogu se nalaze upute HZJZ od 10. lipnja 2020. za organizaciju rada u školama u svrhu ispravljanja negativnih ocjena i "produžene nastave".

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA
Marina Balić / datum: 7. 6. 2020. 09:37

Dragi naši učenici!

Jasno nam je da ovaj online oblik nastave ne odgovara svima. Neki su se snašli bolje, a nekima ide malo teže. Budući da epidemiološka situacija dozvoljava da dođete u školu pojedinačno ili u manjim skupinama, odlučili smo vam se staviti na raspolaganje za pomoć. Nitko od vaših učitelja nije sretan kada primijeti da su vam u online nastavi ocjene lošije od onih u redovitoj nastavi. Stoga vam nudimo termine u kojima možete doći kod svojih predmetnih učitelja tražiti pomoć i dodatna pojašnjenja za ono što ne razumijete, ispraviti negativne ocjene ukoliko ih imate, popraviti ocjenu i odgovarati za veću...Javite se učiteljima u svojim virtualnim učionicama ukoliko imate dodatnih pitanja. U virtualnim učionicama, također, će biti objavljen raspored dolaska učitelja koji vam se nalazi i ovdje na kraju obavijesti. Vjerujem kako će vam ovo biti od velike pomoći. Za sva dodatna pitanja, vaši učitelji, pedagoginja i ja stojimo vam na raspolaganju i slobodno nam se javite. 

Pri ulasku u školu, molim vas da se pridržavate epidemioloških mjera, kako bismo svi ostali zdravi. Lijepo vas pozdravljam i veselim se vašem dolasku,

                                                                                        vaša ravnateljica

RASPORED UČITELJA U SLJEDEĆA DVA TJEDNA OD 08. DO 19. 06. 2020.

        PON                  UTO                   SRI                   ČET                      PET

1.  A. Zulić              I. Horvat            A. Zulić        Lj. Glušac Lukić     M. Sosić

2.  A. Zulić              I. Horvat            A. Zulić         Lj. Glušac Lukić     M. Sosić

3. D. P. Nikolić        D. Zucić            D. Budimir     V. Uranić                I. Došen

4. D. P. Nikolić        D. Zucić           D. Budimir       V. Uranić               I. Došen

5. D Jović                N. L. Dudaš      I. Horvat                                      D Zucić

 

[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima o početku nastave u školi
Marina Balić / datum: 22. 5. 2020. 12:21

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20.5.2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. U Uputama se navodi kako se rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole. 

 

Na isti način se govori u dokumentu Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020. koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U tim Preporukama stoji: „epidemiolozi su napisali da su škole sigurne za učenike i zaposlenike. Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

Zbog svega navedenog, od ponedjeljka 25. svibnja 2020. započet će nastava u našoj školi za učenike razredne nastave uz pridržavanje propisanih higijenskih mjera. U matičnoj školi u Čakovcima, te u područnim školama Mikluševci, Tompojevci i Berak nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni, kao i do sada. 

Molimo vas pročitajte Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi i također Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

 

Ukoliko Vaše dijete zbog objektivnih ili subjektivnih razloga neće moći pohađati nastavu u školi, molimo obavijestite nas čim prije. Zahvaljujemo Vam na odličnoj suradnji tijekom nastave na daljinu i veselimo se povratku učenika u školske klupe!

                                                                                     Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Razredni projekt "Dnevnik izolacije"
Ivan Došen / datum: 19. 5. 2020. 17:59

U sklopu školskog međunarodnog Erasmus+ K1 projekta "Njegovanjem poduzetništva do berbe uspjeha" te oslanajući se na metodologiju strukturiranog tečaja „Creative Thinking“ održanog u Barceloni, Španjolskoj, od 23. do 27. rujna 2019. koji su pohađali učitelj engleskog jezika i povijesti Ivan Horvat i učiteljica razredne nastave Tamara Kovčalija, učenici 7. razreda su tijekom prva dva mjeseca nastave na daljinu proveli niz strukturiranih aktivnosti koje su se kristalizirali u razredni projekt nazvan „Dnevnik izolacije“ u kojem su kroz različite aktivnosti usmjerene k razvijanju kreativnog razmišljanja, samospoznaje i inovativnog rješavanja problema istraživali i opisali svoj život u okolnostima pandemije koronavirusa. Klikni na link

 


[OPŠIRNIJE]Dan Osnovne škole Čakovci
Ivan Došen / datum: 15. 5. 2020. 12:30

Dan škole kao i svake godine obilježavamo u sklopu tjedna obitelji, ove godine u uvjetima online nastave. Tako su učenici PŠ Berak sa svojom učiteljicom Zdenkom Birčić digitalnim putem prikazali što njima znači obitelj, učiteljica i škola! Ove godine nismo okupili učenike i učitelje na jednom mjestu, već smo se u virtualnom prostoru prisjetili ovog posebnog dana u životu i radu svih nas koji pohađamo i radimo u školi. To je i dan kada slavimo sve učenike koji su završili našu školu, one koje trenutno pohađaju školu i, naravno, one koji će tek postati dio naše male zajednice – kako učenike, tako učitelje i sve njene djelatnike.

Ovim putem čestitamo Dan Osnovne škole Čakovci svim učenicima, učiteljima i radnicima škole!


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika od 1. do 4. razreda u školskoj godini 2020./2021.
Marina Balić / datum: 15. 5. 2020. 08:44

Poštovani roditelji,

obavještavam Vas da će od sljedeće školske godine Vašoj djeci kao izborni predmet od 1. do 4. razreda biti ponuđena Informatika. Anketiranje o izbornom predmetu provest ćemo kada nam to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

                                                                                          Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Obavijest o liječničkom pregledu budućih prvašića
Marina Balić / datum: 12. 5. 2020. 09:08

Poštovani roditelji budućih prvašića,

obavještavamo Vas da liječnica školske medicine započinje s radom 18. svibnja 2020. godine i da ćemo nakon toga dobiti termine za preglede budućih prvašića. O svim informicjama vezanim za upis bit ćete naknadno obaviješteni pisanim putem.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u Školu pedagoginji ili ravnateljici.

 

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19
Ivan Došen / datum: 6. 5. 2020. 08:14

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O NASTAVKU NASTAVE
Marina Balić / datum: 24. 4. 2020. 09:59
Poštovani učenici i roditelji!
Nakon jučer održanog sastanka s ministricom Divjak želim samo prenijeti ključne točke.
Predmetna nastava i srednje škole će završiti ovu školsku godinu u online okruženju.
Predškolci i razredna nastava MOGLI BI  se vratiti u razrede, ali sigurno ne prije 11.5. i to pod određenim uvjetima, za koje će škole dobiti upute sljedeći tjedan. 
 
 
Povratku učenika razredne nastave u školu također mora prethoditi:
1. Nova odluka Vlade jer je trenutno na snazi ona o nastavi na daljinu
2. Upute Stožera Civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo
3. Analiza i odgovor MZO kao i Osnivača imamo li adekvatne uvjete za odvijanje redovite nastave i koje su potrebe
4. Sljedeći  tjedan novi sastanak ministrice s ravnateljima
ZAKLJUČAK:
Samo za predškolce i razrednu nastavu, najraniji povratak u školske klupe je 11. svibnja 2020. i u slučaju da su apsolutno svi navedeni uvjeti zadovoljeni.
                                                                       Ravnateljica

[OPŠIRNIJE]Čestitka
Ivan Došen / datum: 10. 4. 2020. 12:30


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave na daljinu
Marina Balić / datum: 19. 3. 2020. 20:37

Na samom početku VELIKO HVALA SVIMA!!!! 

Hvala vama, učenici moji, koji vrijedno radite sve zadatke i zadaće koje pred vas stave vaši učitelji. Znam da vam nije lako, da je internetska veza loša i da je zadataka puno. Mnoge od vas veseli ovaj oblik nastave i zanimljivo vam je. Vjerujte da i nas veseli kada tako doživljavate nastavu. U virtualnim učionicama dobit ćete novi raspored koji će vrijediti od ponedjeljka i koji će vam olakšati rad. Slušajte i dalje svoje učitelje koji jako vrijedno rade i po cijele dane kako biste dobili što kvalitetnije obrazovanje u ovoj kriznoj situaciji. Nitko od njih ne traži nagradu za to. Najveća nagrada im je kada ste vi zadovoljni i kada odradite zadane zadatke. Učitelji se trude koliko god mogu, te će nastaviti pratiti vaše potrebe  i pomagati vam u svladavanju gradiva.

Hvala vama, roditelji, na radu s vašom djecom, razumijevanju i strpljenju. Znam da i vi dajete  maksimum od sebe kako bi ovaj, izvanredni, način rada profunkcionirao na što bolji mogući način u korist svih učenika. Vidimo svi koliko se trudite i to jako cijenimo. Bez vas bi ovaj novi izazov bilo puno teže svladati.

Posebno hvala vama, moji učitelji i ostali zaposlenici na trudu koji ulažete i kojeg ćete uložiti u narednom periodu u nov način provođenja nastave. U početnom razdoblju neće sve savršeno funkcionirati, no uz dobru komunikaciju, dozu prilagodljivosti i optimizam zajedno možemo prebroditi probleme s kojima se trenutno cijeli svijet nosi. Hvala vam što neumorno radite u bilo koje doba dana i noći, što ste uvijek na raspolaganju, kako svojim učenicima, tako i roditeljima i meni. Vjerujte da mi je srce puno ponosa svaki puta kada mi pošaljete sliku ili video onoga što radite, kada sa mnom dijelite svoje ideje i kada se veselite uspjehu svojih učenika. Vjerujem da su neki otkrili i nove vještine i da će ih nastaviti primjenjivati u daljnjem radu. Hvala svim zaposlenicima škole što su uvijek na raspolaganju, što smo se sve bez problema dogovorili. Biti čovjek u današnje vrijeme, velika  je stvar!

Ono što želim istaknuti je da radim s divnim ljudima. Možda ovo nije nešto što bi trebalo službeno biti na stranici škole, no ja želim podijeliti sa svima koliko se trudite i radite. Pozitiva nam je svima u ovoj situaciji potrebna!

Ja sam vam svima na raspolaganju u bilo koje vrijeme!

Dragi moji učenici, roditelji, učitelji, stručne suradnice, tehničko i pomoćno osoblje, puno vas sve voli i pozdravlja,

                                                                         vaša ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Upute za prepoznavanje Corona virusa, zaštitu i prevenciju
Marina Balić / datum: 15. 3. 2020. 13:51
Virus je fizički velik, težak i zato ne lebdi nego pada, na rukama se zadrzava 5-10 min, na odjeći i tkaninama par sati, na metalu (brave i sl.) i do 12 sati. Neotporan je na temperaturu >23C. Zato treba prati ruke toplom vodom, izlagati se suncu, prati garderobu i boraviti na suncu. Zato što je velik, ne prolazi lako kroz zaštitne maske. 5-10 min, koliko se virus zadržava na rukama, dug je period. Za to vrijeme se može jesti, dirati nos, oči, usta... Zato je važno često prati ruke toplom vodom. Naravno, izbjegavati gužve i boravak u malim prostorijama.. Prvo se naseljava u nosu i grlu, grebucka, draži. Ne izaziva sekreciju iz nosa (važno za diferenciranje u odnosu na druge virusne infekcije!) Dok je tu, piti tople napitke, toplu vodu, ne koristiti hladno i led. Ispirati grlo (prijedlog Betadine za grlo), da se ne spusti dolje. Pritom se kašlje, suho, nadražajno, bez sekreta. Ovo traje 2-4 dana. Dakle, najvažnije NEMA SEKRETA IZ NOSA. Nakon toga, poslije 5-6 dana, virus može sići u pluća i tada se javlja povišena temperatura, suh kašalj i plitak dah (teško disanje) su znak da je virus u plućima. Znači, pokušati da virus ne ode u pluća. Najsigurnija razdaljina od zaraženog je >3m

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - NAJNOVIJE INFORMACIJE I RASPORED NASTAVE!
Ivan Došen / datum: 15. 3. 2020. 10:14

Dragi roditelji i učenici,

obavještavamo vas o novim informacijama vezano za održavanje online nastave od ponedjeljka, 16.03. 2020. godine.

Od ponedjeljka, 16. ožujka,  učenici razredne nastave prate nastavu putem programa HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem:

Razred Termin
1. razred OŠ 8.00 - 10.00 sati
2. razred OŠ 10.00 - 12.30 sati
3. razred OŠ 13.00 - 16.00 sati
4. razred OŠ 16.00 - 19.00 sati

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje putem Sportske televizije. 

Razred                       Termin
5. razred OŠ             8.00 - 9:30 sati
6. razred OŠ             09:30 - 10:45 sati
7. razred OŠ            10:45 - 11:50 sati
8. razred OŠ             11:50 - 12:45 sati

U priloženim dokumentima se nalazi raspored sati prema razredima na televizijskom programu te raspored predmeta i nastavnih jednica prema razredima za učenike predmetne nastave. Učenici predmetne nastave će dodatno od srijede raditi unutar virtualnih učionica, ali o uključivanju i načinu radu u njima dobit ćete informacije u sljedećim danima. 

Rasporede sati i obavijesti možete dodatno vidjeti na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja:

MZO>>>>>>>>>>>>>>ovdje

 

Ovim putem obavještavamo roditelje djece koja su trebala imati testiranja za polazak u 1. razred školske 2020./2021. godine da se isti odgađaju do daljnjega. Naknadno ćete dobiti informacije o novim terminima testiranja. 

MOLIMO RODITELJE I UČENIKE DA PRATE WEB STRANICE ŠKOLE I MINISTARSTVA!


[OPŠIRNIJE]Poštovani roditelji i učenici,
Ivan Došen / datum: 13. 3. 2020. 11:58

sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, obavljene su pripreme za izvođenje online nastave ukoliko dođe do zatvaranja školskih ustanova zbog prijetnje koronavirusa. Učenici razredne nastave i njihovi roditelji  (1. do 4. razred) sve upute za izvođenje nastave dobivat će putem neke od mobilnih aplikacija (WhatsApp, Viber, Messenger, e-mail) za koju se odluči razredna učiteljica. Molimo sve roditelje koji to nisu učinili da dostave brojeve svojih mobilnih telefona učiteljicama kako bi mogli primati sve potrebne informacije i školske zadatke. Učenici predmetne nastave (5. do 8. razred) uključeni su u Yammer grupe preko sustava Office365. Edukacija za korištenje aplikacije Yammer za učenike predmetne nastave održat će se danas na nastavi informatike. Učenici 5. i 7. razreda imaju tablete koje će nositi kući  u slučaju virtualne nastave. Vjerujemo i nadamo se da ćemo nastaviti s održavanjem nastave u našoj školi, no spremni smo i za mogućnost održavanja online nastave. Još jednom vas pozivamo da slijedite upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Stožera civilne zaštite I informirate se putem službenih izvora. Budite oprezni, no nema mjesta panici. O svim daljnjim koracima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-12-ozujka-2020/2252


[OPŠIRNIJE]Obavijest o Korona virusu
Marina Balić / datum: 11. 3. 2020. 19:39
VUKOVAR, Prema informacijama iz Opće županijske bolnice Vukovar nalaz 80-godišnjakinje iz Tompojevaca, za koju se sumnjalo da ima korona virus je negativan. Ona će samim tim moći i odmah kući. Ta žena se prijavila u bolnicu nakon što je dobila temperaturu od 39 stupnjeva Celzijusa. Podsjećamo kako je sve krenulo od unuke koja se 5. ožujka vratila iz Italije, a da se nije prijavila nadležnim službama. Rezultati testiranja unuke se još čekaju.

[OPŠIRNIJE]Grci, renesansa i razredne radosti
Ivan Došen / datum: 9. 3. 2020. 07:47

Svoje znanje o znanstvenim, filozofskim i umjetničkim dostignućima starih Grka učenici petog razreda proširili su posjetom nastavi šestog razreda na obradi gradiva o renesansi koja je oživjela starogrčku tradiciju i srednjovjekovnu Europu uvela u novi vijek. Nakon utvrđivanja znanja svi su zajedno odali počast majstorima renesanse rekonstruirajući Posljednju večeru Leonarda da Vincija pod zvjezdanim nebom kopernikanskog Sunčevog sustava. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju