preskoči na sadržaj

Osnovna škola Čakovci

Login
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2018.

Ukupno: 35707
Ovaj mjesec: 1159
Ovaj tjedan: 378
Danas: 1
Europski tim OŠ Čakovci

Projektni tim OŠ Čakovci redovito se sastajao prilikom sastavljanja projektne prijave, kao i nakon prihvaćanja projektnog prijedloga.

Jedna od zadaća Europskog tima Osnovne škole Čakovci održavanje je sastanaka, rasprava i pregleda dosadašnjih aktivnosti. Nakon svake provedene aktivnosti članovi Tima sastat će se i procijeniti teče li sve kako je predviđeno te ostvarujemo li zadane ciljeve. U slučaju odstupanja od ispunjenja određenog cilja, reagirat ćemo pravodobno. Zaključke sa sastanaka Erasmus+ tima, ali i sve materijale prikupljene na strukturiranim tečajevima objavljivat ćemo na Twinspaceu projekta i internetskoj stranici projekta, internetskoj stranici škole te društvenim mrežama.

Ciljevi projekta

Ključna područja koje OŠ Čakovci želi poboljšati kompetencije su učitelja u području poduzetništva, očuvanja kulturnog nasljeđa, europske suradnje i interkulturalnosti. Ključne su to kompetencije, koja će, kako učiteljima, tako i našim učenicima, pomoći na njihovu putu cjeloživotnog učenja i osposobljavanja za odabir srednje škole prema svojim mogućnostima i afinitetima te već od osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja pripremiti za tržište rada i kritičko mišljenje.
Tečajevi koje smo odabrali pohađati ishodima su učenja i usavršavanja strukturirani komplementarno navedenim područjima. Svi oni rade i na osnaživanju nekih od ključnih
kompetencija – socijalnih i građanskih kompetencija, inicijativnosti i poduzetnosti, kulturne svijesti i izražavanja – koje su također integrirane u Europski razvojni plan škole.
Tako se tečaj „Cultivating the Entrepreneurial mindset in Education“ u potpunosti referira na ključno područje poduzetništva, isto tako tečaj „Creative thinking“ upoznaje sudionike s didaktičkim igrama i metodama kojima se promiče kreativno i poduzetničko mišljenje. “Soft Skills and Emotional intelligence for teachers and education staff” tečaj je koji izravno odgovara na potrebu dodatnog razvijanja generičkih kompetencija koje podrazumijevaju sposobnost rješavanja problema, donošenja odluka, planiranja i upravljanja
vremenom. Tečaj koji naglasak stavlja na njegovanje i korištenje kulturne i povijesne baštine je "The world, our
classroom: Museums and cultural landscapes" na kojem bi sudionice osmislile načine na koje kulturna okruženja doprinose obrazovanju izvan prostora škole. Mobilnost koja bi zaokružila slijed i objedinila ključna područja koja Europskim razvojnim planom hoćemo osnažiti, vezana je uz promociju europskog i međunarodnog povezivanja i usavršavanja u planiranju, apliciranju i provođenju europskih projekata posebice onih Erasmus+ KA2.
Sudionici projekta su učiteljice Brigitta Vodopić, Tamara Kovčalija, Lesya Mudri i Ljubica Glušac Lukić, učitelji Ivan Horvat i Dragan Jović, stručne suradnice Valentina Đerfin i Izabela Mlinarević, računovotkinja Mihaela Tkalec i ravnateljica Marina Balić, od kojih osmero sudjeluje u strukturiranim tečajevima u Barceloni, Ateni, Tenerifima, Malagi i Cipru.

Erasmus+ KA1 projekt "Njegovanjem poduzetništva do berbe uspjeha"

Školske godine 2018./2019. prvi smo se put prijavili za Erasmus + Ključnu aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince i, na sreću, izabrani smo kao nositelji potpore za provedbu školskog  projekta „Njegovanjem poduzetništva do berbe uspjeha“. Ponosni smo na naš uspjeh jer smo projektnom prijavom prikupili 91 bod od mogućih 100 te započeli s pričom razvijanja poduzetničkih kompetencija učitelja i učenika naše škole.

Naš projekt je 23. među 62 prihvaćena projekta iz škola diljem Hrvatske te da ćemo dobiti financijsku potporu u iznosu od 12.220,80 eura za provođenje istog. Tijekom projekta naših 8 učitelja sudjelovat će na višednevnim stručnim seminarima u Barceloni, Ateni, Tenerifima, Malagi i Cipru a stečena znanja će diseminirati  svojim kolegama u školi kako bi svi zajedno podigli kvalitetu poučavanja poduzetničkih kompetencija na višu razinu. Korist od ovog projekta u prvom bi redu trebali imati učenici naše škole, a onda i svi ostali uključeni u život škole (roditelji i lokalna zajednica). Tijekom projekta učitelji imaju obvezu izvještavanja i diseminacije te vas pozivamo da pratite internetsku stranicu škole i Facebook stranicu događaja.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

 

 

 

 

preskoči na navigaciju